Ja tens la calefacció a punt?

Som a l’octubre i, malgrat que les temperatures encara són força agradables, és un bon moment per pensar a posar a punt la nostra calefacció, tenint en compte que ben aviat arribarà el fred intens de l’hivern.

És bo recordar que quasi una quarta part de la despesa energètica d’una llar correspon al consum energètic, per tant, el manteniment del sistema de calefacció pot evitar l’aparició d’avaries, el farà més eficient i podrem estalviar fins a un 10% en el consum.

A la llar, és bo aprofitar aquesta època per revisar la caldera, que estigui ben neta i que funciona amb normalitat. Sense excés de sutge, que voldria dir que tenim una mala combustió, revisar la connexió elèctrica i les canonades, que tot estigui en perfecte estat. El cremador és un altre element important a comprovar i en cas de percebre alguna anomalia, el millor és consultar amb el servei tècnic de la marca de la caldera. Ajustar la pressió, la temperatura, revisar els radiadors, són tasques que, preventivament, podem realitzar en aquesta època, prèvia a l’encesa de la calefacció.

En el cas de la calefacció de gasoil, abans no comencin els mesos de més fred, és un moment perfecte per portar a terme les tasques de manteniment del dipòsit de gasoil. És imprescindible tenir-lo net per dintre i per fora, comprovar les juntes per assegurar-nos que no hi hagi cap tipus de pèrdua de combustible. Revisem el tancament del dipòsit per evitar fuites, els filtres i les canonades, tinguem l’entorn del dipòsit ben net i endreçat. I com en els altres tipus de calefaccions, cal revisar, evidentment, el cremador per estalviar-nos sorpreses amb el correcte funcionament del sistema de calefacció i assegurar-nos, d’aquesta manera, que gaudirem d’un hivern confortable amb el caliu de la nostra llar.

OFICINA BALLÚS

Dilluns a Divendres: de 9 h a 18 h Passeig de la Pau, s/n. 08600 Berga (Barcelona) + (34) 93 821 01 93
ballus@ballus.cat

ESTACIONS DE SERVEI / BOTIGUES

BP Berga: Pg. de la Pau, s/n. 24 h, 365 dies/any Repsol Berga: C. Pere II, s/n - Santa Eulàlia Repsol Gironella: Ctra. Bassacs, s/n - Cal Bassacs

ESTACIONS BAIX COST

24 hores 365 dies l'any La Valldan. C. Bernat Sala, 62. Berga Cal Vidal. Puig-reig

SERVEIS D’AUTOMOCIÓ

Dilluns a Divendres: de 8 h a 20 h Carretera de St. Fruitós, s/n. Berga + (34) 93 821 01 28
pneumatics@ballus.cat