El fred i la salut del teu vehicle

Durant els pròxims dies les temperatures baixaran considerablement com a conseqüència de l’arribada del fred polar i siberià.

Darrerament, hem sentit a parlar dels estralls que l’intens fred siberià ha provocat a diversos països d’Europa. Ara bé, tot sembla indicar que, tot i que experimentarem un considerable descens tèrmic, no assolirem les gèlides temperatures que han patit algunes regions.

Tenint en compte aquesta situació, ens agradaria oferir-vos alguns consells bàsics per tal que els vostres vehicles no es deteriorin per culpa del fred, ja que aquest afecta negativament el seu estat de conservació.

Quan les temperatures són inferiors als 10ºC, els pneumàtics, les peces de goma, les corretges i els maniguets del motor perden elasticitat. Ara bé, el fred també influeix notablement en la pressió dels pneumàtics, ja que aquest va descendint a mesura que ho fa la temperatura exterior.

Per altra banda, els bombins i els panys també poden congelar-se i l’oli del motor es pot tornar més viscós i, per tant, perdre les seves propietats antioxidants. Si la temperatura baixa fins als -10ºC, la bateria perd la seva potència i dificulta l’arrencada.

Per tot això, us aconsellem que, si és possible, no aparqueu el vostre vehicle a la intempèrie. En cas que no disposeu de cap altra opció, és recomanable que el sotmeteu a les revisions de control i manteniment apropiades.

OFICINA BALLÚS

Dilluns a Divendres: de 9 h a 18 h Passeig de la Pau, s/n. 08600 Berga (Barcelona) + (34) 93 821 01 93
ballus@ballus.cat

ESTACIONS DE SERVEI / BOTIGUES

BP Berga: Pg. de la Pau, s/n. 24 h, 365 dies/any Repsol Berga: C. Pere II, s/n - Santa Eulàlia Repsol Gironella: Ctra. Bassacs, s/n - Cal Bassacs

ESTACIONS BAIX COST

24 hores 365 dies l'any La Valldan. C. Bernat Sala, 62. Berga Cal Vidal. Puig-reig

SERVEIS D’AUTOMOCIÓ

Dilluns a Divendres: de 8 h a 20 h Carretera de St. Fruitós, s/n. Berga + (34) 93 821 01 28
pneumatics@ballus.cat