Major eficiència en la conducció

Volem compartir amb vosaltres una sèrie de consells i tècniques molt senzilles que us permetran reduir el consum del vostre automòbil i estalviar diners.

Pneumàtics 

Els pneumàtics juguen un paper fonamental en aquest sentit. Si eleveu lleugerament la pressió de l’inflat per sobre del que recomana el fabricant, reduireu el consum del vehicle, ja que d’aquesta manera la roda guanya curvatura, hi ha una menor quantitat de goma que està en contacte amb el terra i es disminueix el fragmentat i les exigències del motor.

Per altra banda, gaudir d’una correcta alineació dels pneumàtics també pot proporcionar una conducció amb una menor despesa de combustible. Així mateix, si les llantes estan aparellades sobre el mateix patró de desgast, es reduiran les vibracions de la cabina de conducció.

pes i aerodinàmica

El pes i l’aerodinàmica són dos factors que també influeixen en la despesa de combustible. Us aconsellem no abusar de les baques i els cofres. Aquests sistemes per guanyar capacitat d’emmagatzematge disminueixen l’aerodinàmica del vehicle, augmenten el seu pes i, en conseqüència, augmenten el consum de combustible.

Neteja

Un fet tan simple i quotidià com rentar la carrosseria del cotxe permet que l’aire penetri amb la màxima eficàcia possible.

Manteniment

En relació amb el manteniment, cal esmentar que canviar els olis i els filtres permet aprofitar al màxim cada gota de carburant. Si el vostre vehicle té un motor de gasolina i decidiu substituir les bugies, millorareu la qualitat de funcionament del motor.

Climatització

Pel que fa a l’aire condicionat, aquest sistema roba de sis a vuit CV de potència al motor i pot elevar el consum fins a mig litre cada 100 quilòmetres.

OFICINA BALLÚS

Dilluns a Divendres: de 9 h a 18 h Passeig de la Pau, s/n. 08600 Berga (Barcelona) + (34) 93 821 01 93
ballus@ballus.cat

ESTACIONS DE SERVEI / BOTIGUES

BP Berga: Pg. de la Pau, s/n. 24 h, 365 dies/any Repsol Berga: C. Pere II, s/n - Santa Eulàlia Repsol Gironella: Ctra. Bassacs, s/n - Cal Bassacs

ESTACIONS BAIX COST

24 hores 365 dies l'any La Valldan. C. Bernat Sala, 62. Berga Cal Vidal. Puig-reig

SERVEIS D’AUTOMOCIÓ

Dilluns a Divendres: de 8 h a 20 h Carretera de St. Fruitós, s/n. Berga + (34) 93 821 01 28
pneumatics@ballus.cat